Gyors tzatziki recept

Egyszerűen elkészíthető házi tzatziki. Mondanánk, hogy azoknak ajánljuk, akik minden bevitt kalóriát számolnak, de igazából még a nachoson és sajtszószon szocializálódott, tápértéket elegánsan ignoráló olvasóink is le fognak fordulni a székről, annyira finom. Film-, vagy sorozatnézéshez tökéletes, elkészítési ideje nagyjából 15 perc. Ebből 12 perc, amíg oda-vissza megjárod a legközelebbi boltot.

1. lépés

Első és legfontosabb feladatod: szerezz be 1 doboz görögös Hajdú Gourmet krémet! Natúr változattal is működik a recept, de a görög változatot már semmilyen fűszerrel nem kell utólag ízesíteni a tökéletes hatásért, hiszen már alapból tartalmaz fokhagymát, koriandert és oregánót.

2. lépés

Tedd a doboz tartalmát egy nagyobb joghurtos tálba, majd reszeld bele egy átlagos méretű kígyóuborka harmadát!

3. lépés

Alaposan keverd össze! A tzatziki szósszal meg is vagy, ízlés szerint válassz hozzá mártogatóst! A hedonista vonalon mozgóknak a tortilla chipset javasoljuk. Szigorúan natúr ízben, nincs szükség arra, hogy a mű-sajtos, vagy chilis fűszerezés megzavarja az érzékeidet a tzatziki önfeledt fogyasztásában. Akik pedig a 100% egészség stílust képviselik, készíthetik a zöldségeket a mártogatáshoz: répa, karalábé, uborka (ha nem elég, ami a szószban van), zeller, paprika, gyakorlatilag bármi működik.

  1. Lépés

Miután megkóstoltad, és rájöttél, hogy nagyjából 1 perc alatt fogod újra meglátni a tál alját, szaladj le a boltba és vegyél még 2 dobozzal! Az uborka 2/3 része még úgyis megmaradt. Jó étvágyat!

Hozzávalók 1 adaghoz (2 főre):
1 doboz Hajdú Gourmet krém görögösen (180 gramm)
1/3 kigyóuborka

Tápanyagok 100 gramm Hajdú Gourmet krémben:
Energia: 664 kJ/160 kcal
Zsír: 14,0 g.,
amelyből telített zsírsavak: 9,0 g.
Szénhidrát: 1,6 g.,
amelyből cukrok: 1,0 g.
Fehérje: 7,0 g.
Só 0,70 g