Gourmet harapnivaló

Este felugranak a barátok, és össze kellene dobni gyorsan valamit? Akkor ez a harapnivaló biztosan tetszeni fog, mert igazán egyszerűen elkészíthető és még finom is! 😉

1. lépés

Lisztezz be egy nyújtódeszkát (vagy ha az nincs kéznél, akkor az asztal is tökéletes lehet helyette), majd tedd rá a gluténmentes leveles tésztát és nyújtsd vékonyra. Ha ezzel megvagy, akkor vágd félbe és a tészta felét tedd félre, a másik felét pedig vágd megint csak két egyforma részre.

2. lépés

Kend meg őket 90-90 gramm Hajdú Gourmet krémmel, majd szórj rá apró kockákra vágott bacont vagy sonkát, valamint metélőhagymát.

3. lépés

Óvatosan helyezd rá a tetejére a korábban félretett leveles tésztát, és az egészet vágd fel kisebb kockákra.

4. lépés

A kockákat kend be egy tojás felvert sárgájával, majd tedd be egy 180 fokra előmelegített sütőbe 10-15 percre. Tálalás előtt szórd meg ismételten egy kis metélőhagymával. Jó étvágyat hozzá! 🙂

Hozzávalók 1 adaghoz (2 főre):

1 doboz Hajdú Gourmet krém (180 gramm) tetszőleges ízben
1 csomag (270 gramm) friss gluténmentes leveles tészta (aki szeretné, használhat hozzá friss, teljes kiőrlésű leveles tésztát is)
60 gramm bacon vagy sonka
1 tojássárgája
Csipetnyi gluténmentes liszt
Szárított, vagy friss metélőhagyma ízlés szerint

Tápanyagok 100 gramm Hajdú Gourmet krémben:
Energia: 664 kJ/160 kcal
Zsír: 14,0 g.,
amelyből telített zsírsavak: 9,0 g.
Szénhidrát: 1,6 g.,
amelyből cukrok: 1,0 g.
Fehérje: 7,0 g.
Só 0,70 g