Vendégváró falatok

Ugye veletek is előfordult már, hogy vendégeket vártatok, de nem akartatok chipset kitenni nekik az asztalra, mert azt kicsit laposnak és egészségtelennek éreztétek. Most adunk nektek egy útmutatót a tökéletes vendégváró katonácskákhoz, amivel bátran várhatjátok a barátaitokat! 😉

  1. lépés

A rozs vagy teljes kiőrlésű kenyér szeleteket kenjétek meg az aktuális hangulatotoknak megfelelő ízesítésű Hajdú Gourmet krémmel, majd vágjátok fel kisebb kockákra őket.

  1. lépés

A kapott kenyér kockákra rakjunk szintén kisebb kockákra vágott sonkát. Használjunk könnyű pulyka vagy csirke sonkát.

  1. lépés

A sonkás kockákra helyezzünk 1-1 koktélparadicsomot, majd a kapott katonákat szúrjuk át fogpiszkálóval. A katona falatok tetejére tűzhetünk 1-1 szem magozott olívabogyót is, ha szeretjük.

  1. lépés

Bírjuk ki, hogy ne együk meg mielőtt a vendégek ideérnek! 🙂

Hozzávalók 4 főre:

6 szelet rozs vagy teljes kiőrlésű kenyér
1 doboz Hajdú Gourmet krém (Natúr/Olasz/Görög)
5-6 szem koktélparadicsom
Pár szelet vékony sonka
kígyóuborka szeletek
10-15 szem magozott olívabogyó (opcionális)
Fogpiszkálók

Tápanyagok 100 gramm Hajdú Gourmet krémben:
Energia: 664 kJ/160 kcal
Zsír: 14,0 g.,
amelyből telített zsírsavak: 9,0 g.
Szénhidrát: 1,6 g.,
amelyből cukrok: 1,0 g.
Fehérje: 7,0 g.
Só 0,70 g