Gourmet krémes tonhalsalátás szendvics
Egy finom és könnyű vacsora, mely a tonhalsalátának továbbgondolt szendvics változata. Ez az étel nem csak rostanyagokban és omega 3 zsírsavban gazdag, hanem remek fehérjeforrás is egyben! Natúr, görögös, valamint olaszos változatban is el lehet készíteni, azonban mi most az olaszos ízvilágban kapható Gourmet krémet ajánljuk ehhez a recepthez.
1. lépés
A tonhalat egy villával tördeljük szét egy tálban, majd adjuk hozzá az apróra vágott vöröshagymát.
2. lépés
Locsoljuk meg citromléve, majd adjuk a halhoz az apróra vágott metélőhagymát
3. lépés
Főzzünk meg egy tojást, majd tegyük hideg vízbe. Ha lehűlt, vágjuk fel apró kockákra és keverjük hozzá a tonhalsalátánkhoz.
4. lépés
Keverjünk salátánkhoz egy doboz olaszos ízben kapható Hajdú Gourmet krémet, majd fedjük le és tegyük be a hűtőbe, hogy összeérhessen.
5. lépés
Kenjük meg a teljes kiőrlésű kenyérszeleteket a kész Gourmet krémes tonhalsalátával.
Tipp: A szendvicsbe paradicsomot és salátalevelet is tehetünk, ízlés szerint.
Jó étvágyat! 🙂
Hozzávalók 4 főre:
150 g tonhal (konzerv)
1 doboz olaszos Hajdú Gourmet krém
1 db tojás
1 evőkanál citrom leve
1 db vöröshangyma
metélőhagyma
Teljes kiőrlésű kenyérszeletek
Paradicsom (opcionális)
Salátalevél (opcionális)
Só, bors
Tápanyagok 100 gramm Hajdú Gourmet krémben:
Energia: 664 kJ/160 kcal
Zsír: 14,0 g.,
amelyből telített zsírsavak: 9,0 g.
Szénhidrát: 1,6 g.,
amelyből cukrok: 1,0 g.
Fehérje: 7,0 g.
Só 0,70 g