Könnyű palacsinta Gourmet krémmel

Tudtad, hogy a natúr Hajdú Gourmet krém nem csak sós ételekbe, illetve ételekhez passzol? Itt az idő, hogy te is elkészítsd Gourmet palacsintánkat, mely egy klasszikus amerikai palacsinta recept egészségesen, egy kis krémes csavarral! 😉

  1. lépés

Egy tálban keverd össze a rizslisztet a sütőporral, a nyírfacukorral, valamint a sóval.

  1. lépés

Egy másik tálban előbb verd fel a tojásokat, majd add hozzá a mandulatejet és a 2 evőkanál Hajdú Gourmet krémet.

  1. lépés

Öntsd össze a két tál tartalmát egy harmadik tálban, majd keverd jól össze, hogy palacsinta masszát kapj a végén.

  1. lépés

Merj a masszából egy szedőkanállal, és egy felforrósított kerek serpenyőben süsd addig, míg mindkét oldala aranysárga nem lesz.

Tipp: Fogyaszd a kész palacsintát friss gyümölcsökkel! 😉

Hozzávalók 4 adaghoz:

280 g rizsliszt
2 evőkanál natúr Hajdú Gourmet krém
350 ml mandulatej
2 tojás
2 evőkanál nyírfacukor
3 teáskanál sütőpor
½ teáskanál só

Tápanyagok 100 gramm Hajdú Gourmet krémben:
Energia: 664 kJ/160 kcal
Zsír: 14,0 g.,
amelyből telített zsírsavak: 9,0 g.
Szénhidrát: 1,6 g.,
amelyből cukrok: 1,0 g.
Fehérje: 7,0 g.
Só 0,70 g