Gourmet krémes lazacos tekercsek
Finom füstölt lazacos és Gourmet krémes palacsintatekercsek egy kis kaporral és petrezselyemmel, ahogy azt kell! Ezt a receptet azokra az alkalmakra ajánljuk, amikor vendégeket vártok, valamint ünnepi asztalon is tökéletesen megállja a helyét egy családi összejövetelen. A tekercsek elkészítéséhez a natúr és görögös ízvilágban kapható Hajdú gourmet krémeket ajánljuk.
- lépés
Alaposan keverd össze a két tojást és a tejnek a felét egy keverőtálban, majd lassan keverd hozzá a lisztet úgy, hogy a végén homogén állagú masszát kapjál.
- lépés
Öntsd hozzá a palacsintatésztához a maradék tejet és két evőkanál olajat, keverd alaposan össze, majd tedd félre pihenni kb. negyed órára.
- lépés
A maradék olaj felhasználásával süssük ki a palacsintákat egy palacsintasütő serpenyőben.
- lépés
Kenjük meg a palacsinták felét Hajdú natúr Gourmet krémmel, a másik felét pedig Hajdú görögös Gourmet krémmel.
- lépés
Szórjuk meg ízlés szerint a palacsintákat friss kaporral, friss petrezselyemmel és egy kis borssal.
- lépés
Helyezzünk 1-1 szelet füstölt lazacot a palacsinták szélére majd tekerjük fel őket. Tegyük be a hűtőbe kb. fél órára, hogy kicsit megdermedjenek, és könnyebb legyen felszeletelni.
- lépés
Szeleteljük fel egyenlő méretű tekercsekre és tegyük ki egy tányérra, majd hagyjuk állni őket szobahőmérsékleten kb. 10 percig.
Jó étvágyat kívánunk! 🙂
Hozzávalók 6 adaghoz:
1 doboz Hajdú natúr Gourmet krém
1 doboz Hajdú görögös Gourmet krém
200 g füstölt szeletelt lazacfilé
90 g liszt
2 db tojás
200 ml tej
3 g cukor
3 g só
3 evőkanál olaj
bors
kapor
petrezselyem
Tápanyagok 100 gramm Hajdú Gourmet krémben:
Energia: 664 kJ/160 kcal
Zsír: 14,0 g.,
amelyből telített zsírsavak: 9,0 g.
Szénhidrát: 1,6 g.,
amelyből cukrok: 1,0 g.
Fehérje: 7,0 g.
Só 0,70 g