Gourmet krémes lazacos tekercsek

Finom füstölt lazacos és Gourmet krémes palacsintatekercsek egy kis kaporral és petrezselyemmel, ahogy azt kell! Ezt a receptet azokra az alkalmakra ajánljuk, amikor vendégeket vártok, valamint ünnepi asztalon is tökéletesen megállja a helyét egy családi összejövetelen. A tekercsek elkészítéséhez a natúr és görögös ízvilágban kapható Hajdú gourmet krémeket ajánljuk.

  1. lépés

Alaposan keverd össze a két tojást és a tejnek a felét egy keverőtálban, majd lassan keverd hozzá a lisztet úgy, hogy a végén homogén állagú masszát kapjál.

  1. lépés

Öntsd hozzá a palacsintatésztához a maradék tejet és két evőkanál olajat, keverd alaposan össze, majd tedd félre pihenni kb. negyed órára.

  1. lépés

A maradék olaj felhasználásával süssük ki a palacsintákat egy palacsintasütő serpenyőben.

  1. lépés

Kenjük meg a palacsinták felét Hajdú natúr Gourmet krémmel, a másik felét pedig Hajdú görögös Gourmet krémmel.

  1. lépés

Szórjuk meg ízlés szerint a palacsintákat friss kaporral, friss petrezselyemmel és egy kis borssal. 

  1. lépés

Helyezzünk 1-1 szelet füstölt lazacot a palacsinták szélére majd tekerjük fel őket. Tegyük be a hűtőbe kb. fél órára, hogy kicsit megdermedjenek, és könnyebb legyen felszeletelni.

  1. lépés

Szeleteljük fel egyenlő méretű tekercsekre és tegyük ki egy tányérra, majd hagyjuk állni őket szobahőmérsékleten kb. 10 percig.

Jó étvágyat kívánunk! 🙂

Hozzávalók 6 adaghoz:

1 doboz Hajdú natúr Gourmet krém
1 doboz Hajdú görögös Gourmet krém
200 g füstölt szeletelt lazacfilé
90 g liszt
2 db tojás
200 ml tej
3 g cukor
3 g só
3 evőkanál olaj
bors
kapor
petrezselyem

 

Tápanyagok 100 gramm Hajdú Gourmet krémben:
Energia: 664 kJ/160 kcal
Zsír: 14,0 g.,
amelyből telített zsírsavak: 9,0 g.
Szénhidrát: 1,6 g.,
amelyből cukrok: 1,0 g.
Fehérje: 7,0 g.
Só 0,70 g