Gourmet krémes, chorizos ciabatta

Szendvicset enni jó! Tökéletes minden utazáshoz, gyorsan elkészíthető, és ha szinte üres a hűtőd, akkor is tudsz valami különlegeset alkotni. Most azonban hadd mutassunk nektek egy olyan szendvicset, ami újraértelmezi a harapnivalókról eddig alkotott elképzeléseidet! Sokak számára ismeretlen lehet a Gourmet krém fogalma, de biztosak vagyunk benne, hogy ha elkészíted ezt a receptet, ezután már mindig lesz otthon legalább egy dobozzal.

1. lépés

Vágd félbe a ciabattát és kend meg mindkét felét olyan vastagon az olaszos Gourmet krémmel, amennyire csak bírod! Ebből nincs olyan, hogy elég, hidd el! Ezután az alsó felére pakold rá a szeletelt mozarellát, chorizo kolbászt, paradicsomot és rukkolát, majd borítsd rá a másik felét.

2. lépés

Pro turbózás, haladóknak: süsd meg a szendvicsed! Ha rendelkezel melegszendvics-sütővel, akkor egy fokkal egyszerűbb a dolgod: süsd meg benne a ciabattát (mi sütőpapírt is szoktunk rakni a sütőbe, így nem fog odaégni a szendvics, sőt, kívül ropogós, belül puha lesz)! Ha csak grill-, vagy hagyományos serpenyőd van, akkor se búsulj: csöpögtess a felforrósított serpenyőbe egy kevés olivaolajat, rakd rá a ciabattát, majd nyomd le a tetejét egy lábassal. Ha az alsó fele aranybarnára pirult, akkor fordítsd meg, és ismételd meg a folyamatot. Figyelem: vásárolj be alaposan a hozzávalókból, mert egész héten ezt akarod majd enni! 😉 Jó étvágyat!

Hozzávalók 1 adaghoz (1 főre):

1 ciabatta szendvicskenyér
1 doboz Hajdú Gourmet krém olaszosan
1 fej paradicsom
1 mozarella
10-12 szelet chorizo kolbász
1 marék rukkola

Tápanyagok 100 gramm Hajdú Gourmet krémben:
Energia: 664 kJ/160 kcal
Zsír: 14,0 g.,
amelyből telített zsírsavak: 9,0 g.
Szénhidrát: 1,6 g.,
amelyből cukrok: 1,0 g.
Fehérje: 7,0 g.
Só 0,70 g