Natúr

Sziasztok, Giri újra akcióba lendül! Kezdjük egy becsapós találós kérdéssel: Te is imádod, amikor a sajttal töltött húsotokból sütés után egyszerűen csak úgy eltűnik a sajt? Még jó, hogy nem! Ne tűnjön csak úgy el a kaja – kivéve persze, ha az benned tűnik el! Egyszerű a megoldás: cseréld a hagyományos sajtot Hajdú grillsajtra, hiszen nem olvad szét hő hatására, ráadásul hihetetlen ízekkel turbózza fel a csirkét. Na nyomassuk!

1. lépés

Melegítsd elő a sütőt 200 fokra, keverd össze a zöldfűszeres olivaolaj hozzávalóit, de bánj csínján a sóval, hisz a grillsajt alapvetően elég sós. Nyisd fel a csirkecombokat, kicsit nyomd össze őket, majd kend be az olajjal. Helyezz bele a csíkokra vágott grillsajtból egy rudat, majd zárd össze a csirkét egy fémpálcikával, vagy fogpiszkálóval.

2. lépés

Helyezd a csirkéket egy kivajazott sütőtálba, összezárt résszel lefelé. Szórd körbe őket a koktélparadicsomokkal, olivabogyókkal, fokhagymákkal. Keverd össze az olivaolajat a balzsamecettel, illetve a zöldfűszeres olivaolajjal, ha maradt belőle, majd locsold szét a tál tartalmán. Szórd rá a koriandert és kakukkfüvet, majd fűszerezd sóval, frissen őrölt borssal.

3. lépés

Az így kapott tálat tedd a sütőbe 45 percre, vagy amíg a csirkék aranysárgára barnulnak, alaposan átsülnek. Köretként rizst, vagy krumplit ajánlok. Jó étvágyat!

Hozzávalók:

A zöldfűszeres olivaolajhoz:

2 evőkanál olivaolaj,
1 teáskanálnyi friss, aprított kakukkfű,
1 teáskanálnyi friss, aprított rozmaring,
1 db. összenyomott, tisztított fokhagymagerezd,
só,
bors

A csirkéhez:

8 db. csontozott csirkecomb filé,
1 doboz Hajdú grillsajt, gyrosos fűszerezés,
800 gr. koktélparadicsom,
1 bögre zöld, vagy fekete olivabogyó,
12 gerezd hámozatlan, kés szélével enyhén összenyomott fokhagyma, 
4 evőkanál olivaolaj,
2 evőkanál balzsamecet,
10 friss kakukkfű gally,
½ evőkanál szárított,
morzsolt koriandermag,
só,
bors